Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Πως βάζω χρώμα σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες στο GIMP (Color effect)

Ανήκει στις κατηγορίες: ,



Θέλετε να φτιάξετε εντυπωσιακές φωτογραφίες σαν αυτή; Να βάλετε λίγο χρώμα στη ζωή σας. Είναι πάρα πολύ απλή διαδικασία και δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά μόλις μάθετε τον τρόπο.

Αν δεν έχετε το GIMP, μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Βήμα 1ο:
Βρίσκουμε την φωτογραφία που μας αρέσει και την ανοίγουμε με το GIMP. Και κανονικά θα πρέπει να βλέπουμε κάτι σαν αυτό.


Βήμα 2ο:
Δημιουργούμε ένα αντίγραφο της εικόνας που έχουμε πατώντας το αντίστιχο κουμπί που φαίνεται στη φωτογραφία μέσα στον κύκλο.



Βήμα 3ο:
Αφού το κάνουμε αυτό, έχοντας πάντα υπόψη ότι η πάνω φωυτογραφία είναι επιλεγμένη, πηγαίνουμε στο Χρώματα -> Απόχρωση- Κορεσμός και ρθμίζουμε την μπάρα του κορεσμού όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ΄τερμα αριστερά δηλαδή στο -100. Και το αποτέλεσμα είναι η φωτογραφία μας να γίνει ασπρόμαυρη.


Βήμα 4ο:
Έχοντας πάντα επιλεγμένη την πάνω φωτογραφία, πάμε τώρα στο Στρώση -> Μάσκα -> Προσθήκη Μάσκας Στρώματος. Mας εμφανίζει να επιλέξουμε διαφόρων ειδών μάσκες. Επιλέγουμε την πρώτη White (full opacity) και πατάμε το add.

Βήμα 5ο:
Και τώρα το τελικό στάδιο. Επιλέγουμε την σβήστρα, είναι στην εργαλειοθήκη μας, το εργαλέιο με το ροζ χρώμα και προσέχουμε το χρώμα που είναι επιλεγμένο, δηλαδή το πάνω, να είναι το άσπρο, διαφορετικά δεν θα δούμε κανένα αποτέλεσμα. Πάμε στην φωτογραφία μας και 'σβήνουμε' τα σημεία της φωτογραφίας μας που θέλουμε να γίνουν έγχρωμα. Θα δούμε να αποκαλύπτεται από το χρώμα της από κάτω φωτογραφίας

Η φωτογραφία είναι του Navin75

Spread The Love, Share This Article

Σχετικά άρθρα

10 Σχόλια για το "Πως βάζω χρώμα σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες στο GIMP (Color effect)"

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:55 π.μ.

μπραβο! πολυ καλη η περιγραφη σου! προσπαθουσα καιρο να το κανω κ δε τα καταφερνα! Με τις οδηγίες σου το εκανα σε 5 λεπτα!

Γωγω

7 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:01 μ.μ.

Ευχαριστώ Γωγώ, χαίρομαι που μπόρεσα να σε βοηθήσω!!

Γωγώ
2 Μαρτίου 2011 στις 4:27 μ.μ.

Να ρωτήσω κάτι? Αυτό το πρόγραμμα τι άλλες δυνατότητες έχει? Αν έχει κανένα άλλο καλό κολπάκι για να φτιάξουμε όμορφες φωτογραφίες, πες μας...

Ανώνυμος
19 Αυγούστου 2011 στις 6:56 μ.μ.

Μπράβοοοοο!!!μου άρεσει πολυ και σε ευχαριστώ για την περιγραφή σου την άψογη..!το θέμα μου ειναι τωρα..πως την έφτιαξα ωραια ολα καλα..αλλα πως την αποθηκέυω..?δεν ξέρω..χαζη ερώτηση..?δεν ξέρω καλα αγγλικά και μπερδέυομαι σε ορισμένες λέξεις εμένα μου το έβγαλε αγγλικά για αυτο το ειπα!ευχαριστώ πάντως!

Ανώνυμος
30 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8:51 μ.μ.

Μαρι - εκανα ολα τα βηματα οπως τα εχεισ περιγραψει κ πολυ ωραι κ αναλυτικοτατα αλλα οταν παω να σβησω αντι να μου εμφανισει το χρωμα μου στα σημεια που εχω σβησει μουεμφανιζει τετραγωνακια

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2011 στις 12:28 μ.μ.

πολύ καλό το προγραμματάκι!έψαχνα καιρό κάτι τέτοιο και το photoshop είναι πιο περίπλοκο.. ευχαριστώ

Ανώνυμος
4 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:11 μ.μ.

egw gt otan to kanw mou vgazei anti gia to xrwma ena motivo karo???

Ανώνυμος
15 Απριλίου 2012 στις 3:36 μ.μ.

Το κανω εγκατασταση αλλα παω να ανοιξω το προγραμμα....αλλα δεν ανοιγει! Πρεπει να κανω και κατι αλλο η απλο install?

16 Απριλίου 2013 στις 4:05 μ.μ.

πολυ καλη περιγραφη αλλα και εμενα οταν σβηνω μου βγαζει τετραγωνακια...

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2013 στις 9:57 μ.μ.

πολυ καλη εφαρμογη την εψαχνα καιρο βεβαια το προβλημα μου ειναι τωρα πως αφου προσθεσω χρωμα εκει που θελω οταν παω να την αποθηκευσω αυτο γινεται μονο ως επεκταση που ανοιγει μονο με το συγκεκριμενο προγραμμα!πως γινεται να αποθηκευω και να ανοιγει απο οποιοδηποτε προγραμμα?σα να βλεπω μια απλη φωτο?

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε όλοι χωρίς να συνδεθείτε. Για καλύτερη εξυπηρέτηση, παρακαλώ όπως χρησιμοποιείτε κάποιο ψευδώνυμο.

προσφατα σχολια