Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Τέχνη ανάμεσα στα κυκλώματα - Microchip art

Ανήκει στις κατηγορίες:

Πριν 11 χρόνια περίπου ο Michael Davidson ήθελε να φωτογραφίσει την μαγεία των κυκλωμάτων του υπολογιστή αλλά έκανε μια απρόσμενη ανακάλυψη. Ανάμεσα στα μικροσκοπικά κυκλώματα βρήκε τον Waldo. Ναι, αυτόν από την σειρά των παιδικών βιβλίων "Where's Waldo?" που σκοπός είναι να ανακαλύψεις που είναι ο Waldo μέσα στην εικόνα. Στην αρχή νόμισε πως πρόκειται για ένα τυχαίο μοτίβο όπου εμοίαζε πάρα πολύ όμως με τον παιδικό χαρακτήρα. Συνέχισε την φωτογράφηση μόνο και μόνο να ανακαλύψει και τον Daffy Duck αλλά και πολλούς άλλους ήρωες κινουμένων σχεδίων.

Αυτή η μορφή τέχνης είναι ορατή μόνο με μικροσκόπιο και δεν έχει κανένα ουσιαστικό ρόλο στο υπόλοιπο κύκλωμα τις περισσότερες φορές. Μερικές φορές ήταν και ο λόγος για την δημιουργία μικροπροβλημάτων στη σωστή λειτουργία του κυκλώματος.

Είναι απλώς ένας τρόπος έκφρασης των διαφόρων σχεδιαστών κυκλωμάτων με μια ένδειξη χιούμορ τις περισσότερες φορές και άλλες απλώς τρόπος για να βάλει μια εταιρία το λογότυπο της. Ένας αλλιώτικος τρόπος για να πουν, ειναι δικό μου αυτό, εγώ το σχεδίασα.


Microchip art 1 Microchip art 2
Microchip art 3 Microchip art 5
Microchip art 6 Microchip art 7
Microchip art 8 Microchip art 4

Για περισσότερες εικόνες μπείτε στο micro.magnet.fsu.edu



[Πηγή]



Spread The Love, Share This Article

Σχετικά άρθρα

Κάνε πρώτος σχόλιο για το "Τέχνη ανάμεσα στα κυκλώματα - Microchip art"

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε όλοι χωρίς να συνδεθείτε. Για καλύτερη εξυπηρέτηση, παρακαλώ όπως χρησιμοποιείτε κάποιο ψευδώνυμο.

προσφατα σχολια