Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Τι είναι το Geocaching;

Ανήκει στις κατηγορίες:


Μπορεί να μην το έχετε ξανακούσει, αλλά είναι ήδη γνωστό παγκοσμίως. Είναι σαν ένα είδους παγκόσμιου παιχνιδιού για ψάξιμο κρυμμένου θησαυρού. Σε διάφορες τοποθεσίες παγκοσμίως, από απομακρυσμένες περιοχές στα βουνά μέχρι και τοποθεσίες πλησίον υπεραγορών, είναι καλά κρυμμένα διάφορα αντικείμενα (γνωστά και σαν cache), που όμως δεν έχουν πραγματική χρηματική αξία.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ψάξεις να βρεις αυτά τα κρυμμένα αντικείμενα και να προσθέσεις το όνομα σου στην λίστα που βρίσκεται εντός που καταγράφει όλους όλους τους προηγούμενους από εσένα που το βρήκαν. Αν εντός του cache βρίσκεται κάτι, μπορείς να το πάρεις, αλλά πρέπει να το αντικαταστήσεις με κάτι ίσης χρηματικής αξίας.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία συσκευή GPS στην οποία μπορείς να καταχωρήσεις τις συντεταγμένες του κάθε cache ή μια συσκευή smartphone η οποία απαραίτητο είναι να έχει GPS. Επίσης θα χρειαστείτε ένα στυλό και αρκετή όρεξη για εξερεύνηση. Για τα προγράμματα ψάξτε στο τέλος του άρθρου.

Η αναζήτηση μου εμένα, με έφερε στο νησί της Κύπρου και συγκεκριμένα σε μια εκκλησία, του Αγ. Ανδρόνικου. Μια εκκλησία, καλά κρυμμένη ανάμεσα στις πολυκατοικίες της πόλης της Λεμεσού. Το cache ήταν κρυμμένο σε κοινή θέα αλλά πάλι δεν ήταν και τόσο εύκολο να το βρεις.

Το Geocaching είναι μια καλή μορφή περιπέτειας για να περάσει εύκολα το σαββατοκύριακο και να γνωρίσεις νέες περιοχές και αξιοθέατα που πιθανόν δεν ξέρεις ότι υπάρχουν.

Σας βάζω ορισμένες φωτογραφίες και ένα βίντεο, για ξέρετε τι μπορείτε να συναντήσετε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα θα είναι της ίδιας μορφής cache.








Προγράμματα:
Windows mobile: GCz II
iPhone: Geocaching

Για να δείτε ζωντανά που υπάρχουν cache στην περιοχή σας μπείτε στο http://live.geocaching.com/


Spread The Love, Share This Article

Σχετικά άρθρα

Κάνε πρώτος σχόλιο για το "Τι είναι το Geocaching;"

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε όλοι χωρίς να συνδεθείτε. Για καλύτερη εξυπηρέτηση, παρακαλώ όπως χρησιμοποιείτε κάποιο ψευδώνυμο.

προσφατα σχολια