Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Τέλος η παραγωγή δισκετών από την Sony

Ανήκει στις κατηγορίες:


Μέτα από 30 περίπου χρόνια παραγωγής, η εταιρία Sony αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή δισκετών. Οι δισκέτες έχουν σταματήσει να πουλιούνται ήδη σε αρκετές χώρες του κόσμου, αλλά από τον Μάρτιο του 2011 η παραγωγή τους θα σταματήσει εντελώς στην Ιαπωνία. Εξαίρεση αποτελεί η Ινδία όπου οι δισκέτες συνεχίζουν να πουλιούνται.
Η πρώτη που ακολούθησε αυτή την φιλοσοφία ήταν η Apple, όπου ήδη από το 1998 εγκατάλειψε την δισκέτα από τα iMac και ακολούθως και στις υπόλοιπες σειρές προϊόντων της. Αρκετές όμως εταιρίες τις χρησιμοποιούσαν μέχρι και πριν από λίγα χρόνια για την αναβάθμιση του firmware των προϊόντων τους, αλλά αυτό δεν ισχύει σήμερα.

Το τέλος της δισκέτας ήρθε με την αύξηση του μεγέθους των αρχείων. Οι δισκέτες τώρα πια έχουν χωρητικότητα μόνο για ένα αρχείο word και αυτό πολλές φορές μπορεί να μην χωράει. Αυτό όμως δεν ήταν ικανό για να δώσει το τέλος, αλλά η δημιουργία των μνήμων USB (τα γνωστά usb sticks) με τεράστιες μνήμες και απίστευτες ταχύτητες σε σχέση με τις δισκέτες, ήταν αρκετή για να βάλει τις δισκέτες στο μουσείο.

Άλλοι μπορεί να τις αγάπησαν και άλλοι να τις μίσησαν, αλλά όπως και να το δει κανένας, είναι το τέλος μιας εποχής. Το μόνο που θα μείνει, είναι μια ανάμνηση που θα συζητάμε μαζί με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας για την εποχή με τις απίστευτες χωρητικότητες των 1,44 Mb.

Spread The Love, Share This Article

Σχετικά άρθρα

Κάνε πρώτος σχόλιο για το "Τέλος η παραγωγή δισκετών από την Sony"

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε όλοι χωρίς να συνδεθείτε. Για καλύτερη εξυπηρέτηση, παρακαλώ όπως χρησιμοποιείτε κάποιο ψευδώνυμο.

προσφατα σχολια