Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Ότι χρειάζεται να ξέρεις για τα torrent

Ανήκει στις κατηγορίες: ,




Πως κατεβάζω ένα torrent; ποια είναι τα καλύτερα torrent sites στον κόσμο; Επειδή πολλοί ακόμη δεν ξέρουν πως να τα χρησιμοποιούν, έφτιαξα ένα απλό οδηγό για να μάθεις πως και από που να κατεβάζεις torrent.

Τι είναι το torrent;
Είναι ένα αρχείο που περιέχει όλες τις πληροφορίες για να κατεβάσεις το αρχείο για το οποίο κατασκευάστηκε. Άρα το torrent δεν είναι ούτε η ταινία που θες, ούτε το mp3, παρά μόνο ένα βοηθητικό αρχείο για να τα κατεβάσεις. Θα τα βρεις σε μια από τις ιστοσελίδες που αναφέρω πιο κάτω.

Πως το χρησιμοποιώ;
Τα αρχεία αυτά ανοίγουν μόνο με ειδικά προγράμματα όπως utorrentBitcometVuze (Azureus)AresBitTorent αλλά και το γνωστό Limewire. Εγώ πάντως συστήνω το uTorrent.

Είναι επικίνδυνα;
Αρκετές φορές ναι. Μερικοί ανεβάζουν torrent μολυσμένα με trojian και spyware. Για αυτό διάβαζε πρώτα τα σχόλια που έκαναν οι προηγούμενοι από εσένα και μετά κατέβασε το torrent. Kαι κοίταξε να έχεις και ένα καλό anrivirus εγκατεστημένο στον υπολογιστή σου.

Έχω ακούσει ότι είναι παράνομα, αληθεύει;
Εξαρτάται πάντα από το τι κατεβάζεις. Αν αυτό που κατεβάζεις έχει πνευματικά δικαιώματα τότε το κατεβάζεις με δική σου ευθύνη, το Greko-Online σε προειδοποίησε!

Πως κατεβάζω torrent;
1. Καταρχήν μπαίνεις σε μια ιστοσελίδα από αυτές που γράφω πιο κάτω. Μια από τις καλύτερες είναι το btjunkie.org ή το Thepiratebay.org. Aν θες μια μηχανή αναζήτησης σε πολλά torrent sites εγώ συνιστώ το torrentz.com.

2. Μέσω της μηχανής αναζήτησης της ίδιας της ιστοσελίδας αναζητάς το αρχείο που ψάχνεις. Γράφεις δηλαδή το όνομα του τραγουδιού ή της ταινίας

3. Αφού βγουν τα αποτελέσματα, δίπλα από το κάθε torrent θα δεις το μέγεθος του αρχείου καθώς και τα leachers και seeders. Τι σημαίνουν τώρα αυτά τα Leachers και Seeders; Seeders με απλά λόγια, είναι αυτοί που έχουν το αρχείο ολοκληρωμένο στον υπολογιστή τους και Leachers είναι αυτοί που δεν το έχουν ακόμα ολοκληρώσει. Όσοι περισσότεροι Seeders τόσο το καλύτερο.

4. Αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο αλλά καλό είναι να το κάνεις. Διαβάζεις τα σχόλια για να δεις μήπως το torrent είναι ψεύτικο ή αν περιέχει trojian ή spyware που μπορεί να είναι επικίνδυνα για τον υπολογιστή σου.

5. Το επόμενο βήμα είναι να πατήσεις download για να κατεβάσεις και να αποθηκεύσεις το αρχείο.

6. Κάνοντας διπλό κλικ στο αρχείο torrent θα ανοίξει το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για torrent. Εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ το utorrent.

Και είσαι έτοιμος για κατεβάσεις.


Πράγματα που πρέπει να προσέξεις για να έχεις καλύτερες ταχύτητες


1. Ρύθμισε από μόνος σου της ταχύτητα που ανεβάζεις (download) και ανεβάζεις (upload). Αν τις βάλεις πολύ ψηλά τότε δεν θα μπορείς να σερφάρεις καθόλου στο internet.
Μια καλή ταχύτητα για upload σε μια σύνδεση 2Mbps, είναι στα 15-20 kbps ενώ για download εξαρτάται από το αν θέλεις να σερφάρεις παράλληλα ή όχι. Πιο χαμηλή ταχύτητα για download, καλύτερο σερφάρισμα. Πειραματίσου λίγο και βρες τις κατάλληλες ρυθμίσεις για εσένα.



2. Κοιτάξτε τα port σας να προωθούνται. Στην περίπτωση του utorrent, οτιδήποτε άλλο χρώμα εκτός από πράσινο σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ψάξτε στο internet ανάλογα με το μοντέλο του router σας, πως μπορείτε να κάνετε προώθηση των port

3. Πάλι ανάλογα με το router, μπες στις ρυθμίσεις του και κοιτάξετε να είναι ενεργοποιημένο το UNpP. Αν όχι, ενεργοποίησε το.


Από που μπορώ να κατεβάσω torrent;

Αυτά είναι τα μερικά από τα καλύτερα torrent sites που που μπορείς να κατεβάσεις αρχεία torrent. Με κόκκινο χρώμα είναι αυτά που συστήνει το Greko-online.

Torrent sites
Ιστοσελίδα
Σχόλια


Απλό και καθαρό, χωρίς καθόλου διαφημίσεις


Ειδικό για ταινίες με την δυνατότητα να δεις το tailer της ταινίας


Σίγουρα θα βρεις αυτό που ψάχνεις


Ιδανικό για άτομα που παρακολουθούν σειρές στην τηλεόραση


Το μέτρο σύγκρισης για όλα τα υπόλοιπα torrent sites. Χρειάζεται εγγραφή.


Ταινίες με περίληψη και με σχετικές φωτογραφίες


Χρειάζεται εγγραφή


Ιδανικό για να ψάξεις πολλά torrent sites μαζί


http://thepiratebay.org/
Τα λόγια είναι περιττά


Οι δημιουργοί του αναγκάστηκαν να το αλλάξουν λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων


Αναζήτησε πολλά torrent μαζί


Μηχανή αναζήτησης για torrent








Ίσως οι διαφημίσεις είναι απλά ενοχλητικές
Πάρα πολύ απλό, πάρα πολύ καλό


Ιδιωτικό και απαιτείται εγγραφή


Μια καλή επιλογή για να αναζητήσεις σε πολλά torrent sites


Ιδανικό για όσους χρησιμοποιούν Linux


Μηχανή αναζήτησης torrent, απλά πάρα πολύ γρήγορη



Spread The Love, Share This Article

Σχετικά άρθρα

Κάνε πρώτος σχόλιο για το "Ότι χρειάζεται να ξέρεις για τα torrent"

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε όλοι χωρίς να συνδεθείτε. Για καλύτερη εξυπηρέτηση, παρακαλώ όπως χρησιμοποιείτε κάποιο ψευδώνυμο.

προσφατα σχολια