Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Κατέβασε τα βιβλία από τo Google

Ανήκει στις κατηγορίες: , ,









Τα βιβλία στο Google books είναι μια πολύ καλή πηγή πληροφόρησης αλλά, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Μονό ένα μικρό αριθμό βιβλίων μπορείς να κατεβάσεις, αυτών βασικά που είναι ελευθέρων πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ τα περισσότερα δεν μπορείς να τα κατεβάσεις παρά μόνο να τα δεις online. Τουλάχιστον όχι δεν μπορείς αν δεν ξέρεις το πως.




Βασικά υπάρχουν 3 διαφορετικοί τρόποι:




1. Google book downloader
Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος κατά την γνώμη μου. Πρώτα από όλα πρέπει να κατεβάσεις το Google book downloader ή εναλλακτικά από εδώ. Μετά πρέπει να το εγκαταστήσεις κάνοντας διπλό κλικ στο εικονίδιο. Όταν εγκαταστηθεί θα δεις το παρακάτω.





Το επόμενο βήμα είναι να πατήσεις στο File και ακολούθως Add Book. Στο παράθυρο που ανοίγει απλά κάνεις επικόλληση την διεύθυνση του βιβλίου που θέλεις να κατεβάσεις και πατάς το Queue και περιμένεις το πρόγραμμα να κάνει το "θαύμα" του. Οταν ολοκληρωθεί η διαδικασία μπορείς να δεις το βιβλίο κάνοντας δεξί κλικ πάνω του και πατώντας preview. Και μην ξεχάσεις να τα αποθηκεύσεις.




2. Leechvideo
Αν δεν θέλεις να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις προγράμματα αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για εσένα. Μπορείς να πας στη διευθύνση του Leechvideo για να το κατεβάσεις online. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις επικόλληση την διεύθυνση του βιβλίου και ακολούθως να πατήσεις το Grab. Μπορείς να τα κατεβάσεις τα links κάνοντας δεξί κλικ πάνω τους ή να χρησιμοποιήσεις κάποιο download manager όπως το Flashgοt όπου υπάρχει και σαν πρόσθετο για τον Firefox, και να τα κατεβάσεις όλα μαζί.




3. Greasemonkey script
Δυστυχώς αυτό είναι μόνο διαθέσιμο στον Mozilla Firefox. Το Greasemonkey είναι ένα από τα καλύτερα πρόσθετα που μπορεί να βελτιώσει πάρα πολύ την εμπειρία που μπορεί να έχει κάποιος στο διαδίκτυο.
Πρώτα πρέπει να εγκαταστήσεις το Greasemonkey και ακολούθως να εγκαταστήσεις το Google book downloader userscript. Στη σελίδα του Google books, σου εμφανίζεται ένα νέο εικονίδιο, Download this book.
Για να τα κατεβάσεις όλα μαζί, καλύτερα να έχεις εγκαταστήσει το Flashgot, που αναφέρω πιο πάνω.







Οι σελίδες που θα κατέβουν θα είναι μόνο αυτές που φαίνονται στο Google books και όχι ολόκληρο το βιβλίο.







Spread The Love, Share This Article

Σχετικά άρθρα

Κάνε πρώτος σχόλιο για το "Κατέβασε τα βιβλία από τo Google"

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε όλοι χωρίς να συνδεθείτε. Για καλύτερη εξυπηρέτηση, παρακαλώ όπως χρησιμοποιείτε κάποιο ψευδώνυμο.

προσφατα σχολια