Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Πως στέλνω email χωρίς να βλέπουν οι άλλοι σε ποιον το έχω στείλει

Ανήκει στις κατηγορίες: , ,

e-mail icon


Σίγουρα έχετε προσέξει σε ένα email που σας έχουν στείλει ότι φαίνεται ολόκληρη η λίστα με τις επαφές (και αντίστοιχα τα email τους) στις οποίες έχει σταλεί το συγκεκριμένο email. Προσωπικά εγώ αυτό δεν το θεωρώ σωστό, αλλά ως παραβίαση της ιδιωτικότητας μου. Γιατί σε κάθε email που στέλνω να μπορούν να βλέπουν όλοι σε ποιους το έχω στείλει;


Ας αρχίσουμε με τα απλά


Σίγουρα ξέρετε πως να στέλνεται ένα email, αν όχι σίγουρα η μικρή 8χρονη ανιψιά σας μπορεί να σας βοηθήσει, απλά ρωτήστε την. Όταν θέλετε να στείλετε ένα emai πρέπει να έχετε προσέξει το “κοιν.” και “ιδιαιτ. κοιν.” ή αν είναι στα αγγλικά τα “CC and BCC”. Και αν πατήσετε πάνω τους, εμφανίζεται ένα περισσότερο πεδίο στο οποίο μπορείς να συμπληρώσεις επαφές για αποστολή. Αν δεν ξέρετε που είναι μπορείτε να κοιτάξετε μια από τις εικόνες στο τέλος του άρθρου για να δείτε που βρίσκεται για Hotmail, Yahoo και Gmail.


Τι σημαίνουν τα “κοιν.” και “ιδιαιτ. κοιν.”


Το “CC” αναφέρεται στο Carbon Coby και το αντίστοιχο του “κοιν.” σημαίνει κοινοποίηση. Το “BCC” αναφέρεται στο Blind Carbon Copy ενώ στο ελληνικό του “ιδιαιτ. κοιν.” σημαίνει εμπιστευτική κοινοποίηση και είναι αυτό που μας ενδιαφέρει.


CC” ή “κοιν.”


Αν συμπληρώσετε τις επαφές που θα αποσταλεί το email σε αυτό το πεδίο, σημαίνει ότι όλοι οι παραλήπτες που βρίσκονται σε αυτό το πεδίο θα μπορούν να δουν το άτομο που έχετε ορίσει σαν αρχικό παραλήπτη και ότι αυτοί πήραν απλά ένα αντίγραφο του μηνύματος. Ο αρχικός παραλήπτης είναι το άτομο που συμπληρώνουμε στο πεδίο που γράφει “προς” ή “To”.


BCC” ή “ιδιαιτ. κοιν.”


Οι παραλήπτες που βρίσκονται σε αυτό το πεδίο βλέπουν μόνο τον αρχικό ή αρχικούς παραλήπτες αλλά δεν μπορούν όσους βρίσκονται στην εμπιστευτική κοινοποίηση γι αυτό άλλωστε και εμπιστευτική. Τι σημαίνει αυτό; ότι τα άτομα που στέλλουμε το email μπορούν να δουν μόνο τα άτομα που θέλουμε εμείς να φαίνονται.


Πως το κάνω;


Σαν αρχικό παραλήπτη μπορείς να ορίσεις κάποιο άτομο που δεν σε νοιάζει αν εμφανίζεται ή όχι στους υπόλοιπους ή ακόμη καλύτερα αν δεν θες να φαίνεται κανένας μπορείς να βάλεις σαν αρχικό παραλήπτη το δικό σου email (Ναι!! μπορείς να στέλνεις και στον εαυτό σου) και συμπληρώνεις τους υπόλοιπους στο πεδίο “BCC” ή “ιδιαιτ. κοιν.” . Έτσι οι παραλήπτες θα βλέπουν μόνο το δικό σου email και σαν αποστολέας και σαν αρχικό παραλήπτη, αλλά δεν βλέπουν ο ένας τον άλλο.


Hotmail Show CC and BCC

Hotmail


yahoo

Yahoo


gmail

Gmail

[Πηγή]

Spread The Love, Share This Article

Σχετικά άρθρα

4 Σχόλια για το "Πως στέλνω email χωρίς να βλέπουν οι άλλοι σε ποιον το έχω στείλει"

Ανώνυμος
6 Απριλίου 2013 στις 11:16 μ.μ.

Kalo akougetai tha doume

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:58 μ.μ.

Μπράβο φιλαράκο, μου έλυσες τα χέρια! Ωραίος!
thank you!!!!

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:34 π.μ.

Την ιδιαίτερη κοινοποίηση τη γνωρίζω θα ήθελα αν γνωρίζετε να μου πείτε αν υπάρχει δυνατότητα να στείλω email σε κάποιος (στο προς:) αλλά μεταξύ τους να μην το βλέπουν οι άλλοι, αυτό γιατί μου είπε κάποιος πως σίγουρα υπάρχει αλλά δεν το θυμάται, και μου απόκλεισε την ιδιαίτερη κοινοποίηση. Ευχαριστώ

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2015 στις 3:08 μ.μ.

mpa dden epiase

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε όλοι χωρίς να συνδεθείτε. Για καλύτερη εξυπηρέτηση, παρακαλώ όπως χρησιμοποιείτε κάποιο ψευδώνυμο.

προσφατα σχολια